Διαδύλωση για την Μακεδονία.jpg

Εδώ ο κόσμος καίγεται…..

Δεν μπορώ να σιωπήσω μετά τον απόηχο της κινητοποίησης- συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη   για  με το θέμα εκχώρησης του ονόματος ‘Μακεδονία΄ σαν μέρος της ονομασίας της FYROM.

Για μία ακόμη φορά συγκλονίζομαι με τις διαχρονικές παθογένειες του Ελληνικού πολιτικού κατεστημένου, δυστυχώς διαπιστώνω ότι είμαστε αδιόρθωτοι, παρά τα επανειλημμένα δεινοπαθήματα που έχει προκαλέσει ο διχασμός και η αδυναμία των πολιτικών μας .

Λυπάμαι για την υποκριτική μικροπολιτική συμπεριφορά σχεδόν όλων των  πολιτικών κομμάτων που δεν μπόρεσαν να υπερβούν την εξάρτησή τους από τους τακτισμούς και τις ιδεοληψίες τους.

Είναι ξεκάθαρο για εμένα ότι με βάση την πατριδοκαπηλία κινούνται τόσο το κόμμα των ΑΝΕΛ αλλά και άλλων μικρών κομμάτων.

Από πλευράς  της Νέας Δημοκρατίας δεν διατυπώνει ξεκάθαρα την θέση της προφασιζόμενη την διάσπαση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προσπορισθεί μία πιθανή επιτυχία που ενδεχομένως να επιτευχθεί από την συγκυρία των διεθνών γεωπολιτικών συνθηκών, διακυβεύοντας το τελικό αποτέλεσμα, ακροβατώντας μεταξύ της παλαιότερης αριστερής διεθνιστικής τοποθέτησης και της όξυνσης των αντιδράσεων εθνικιστικών παραγόντων.

Κατά την γνώμη μου, ο κ Πρωθυπουργός θα έπρεπε να επικαλεσθεί υψηλής σημασίας διαβουλεύσεις και να προσπαθήσει να εμφανίσει μία συνολική ενιαία  Εθνική θέση με ενημέρωση και σύμπραξη με τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ποιος θα διαφωνούσε με μία τοποθέτηση της Ελλάδας που θα πρόβαλε  τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας σχετικά με τις α λυτρωτικές διεκδικήσεις  και τα περί ύπαρξης Μακεδονικής Εθνότητας και γλώσσας ή Εθνικών μειονοτήτων σε στην Ελλάδα και Βουλγαρία;

Ποιος δεν θα θεωρούσε λογική και αυτονόητη την απαίτηση της Ελλάδας να μην θεωρεί σύμμαχο μία χώρα στα πλαίσια οποιουδήποτε συμμαχικού συνασπισμού, όταν αυτή αφήνει σε  εκκρεμότητα α λυτρωτικές  διεκδικήσεις;

Αντ’ αυτού  ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται υποτιμώντας το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων.

Είναι φυσικό να αναρωτιέται κανείς τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά, μήπως έχουμε φθάσει στο απροχώρητο και ένας αναγκαστικός συμβιβασμός έχει γίνει απαραίτητος και ποιος θα υποστεί τις συνέπειες;

Ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η δημόσια τηλεόραση δεν αναφέρθηκε καθόλου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης;

Γιατί ο Μητσοτάκης συμπεριφέρεται τιμωριτικά προς τον Τσίπρα δηλώνοντας ότι δεν θα προσέλθει σε πιθανή πρόσκληση για ενημέρωση και ταυτόχρονα γιατί ο Τσίπρας δεν ενημέρωσε  τα κόμματα για τις προθέσεις της Κυβέρνησης ;

Όλα αυτά δεν ικανοποιούν το αίσθημα ασφάλειας του Έλληνα παρά δίνουν τροφή για άγονους διαπληκτισμούς.

‘Όλοι γνωρίζουν τις προθέσεις της Αμερικής να προσχωρήσει η FYROM στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία επιθυμεί το αντίθετο, η Τουρκία στηρίζει την ενίσχυση της Αλβανίας και του Αλβανικού στοιχείου σε βαθμό να στηρίζουν την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας, η Βουλγαρία υποστηρίζει την άποψη της ύπαρξης Βουλγαρικής Μακεδονίας και αντιτίθεται στην ιδέα της Σλαβικής Μακεδονίας.

Που βρίσκεται η Ελλάς; Θα έπρεπε, κατά την γνώμη μου να τοποθετηθεί ρεαλιστικά αποδεχόμενη την ύπαρξη τριών Γεωγραφικών τμημάτων της Μακεδονίας με διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρχαίας και απόλυτα Ελληνικής Μακεδονίας και ξεκάθαρα να διατυπώσει ότι δεν υπάρχει θέμα Μακεδονικής Εθνότητας, να στηρίξει την αλήθεια της ύπαρξης τριών βασικών εθνοτήτων στην  FYROM, που θα πρέπει να λειτουργήσουν στα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, όπως είναι το Λουξεμβούργο κλπ.

Είναι τόσο δύσκολο να συμφωνήσουν οι βασικοί πολιτικοί παίκτες σε αυτή την  θέση, και να μην γίνονται έρμαια των κάθε λογής πολιτικών άκρων;

Advertisements