‘ΔιεμερΊσαντο τα ιμάτιά μου  εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρο’.

Greek flag

https://www.youtube.com/watch?v=yeqRP8l5Y1s

Έρημη πατρίδα τι τραβάς.

Πάνω από το πτώμα σου κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο:  ‘Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου  εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρο’.

Κυριολεκτικά ανατριχιάζω πλέον ακούγοντας τους ύμνους του Δαβίδ που μπορείται ακούσετε στο παραπάνω σύνδεσμο, ανεξάρτητα από κάθε θρησκευτική ερμηνεία.

Το πρόβλημα της πατρίδας μας,  που πάνω στο πτώμα της συνεχίζουν να λοιδορούν Ευρωπαίοι και Έλληνες  πολιτικοί, με ψέματα και δόγματα, λαϊκιστές και  σφετεριστές.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσω την δόλια κατάσταση που προξενεί εξαφάνιση του παραγωγικού τμήματος της πατρίδας.

Τσακώνονται για το ποιος πρώτος κατέστρεψε το ασφαλιστικό, ποιος έφερε το 1.2 εκ ανέργους, ποιος πρώτος  έφερε 1.5 εκ πρόσφυγες, ποιος πρώτος ευθύνεται για την καταστροφή και αφελληνισμού του τραπεζικού τομέα με την εκροή των καταθέσεων, ποιος προξένησε τα capital controls, ποιος είπε τα μεγαλύτερα ψέματα, γιατί δυστυχώς πολλοί μάθανε να βρίσκουν διεξόδους με τα ψέματα.

Τελικά ποιος προτείνει ρεαλιστικές λύσεις;  Γιατί  ακόμα και η Ευρώπη παίζει περίεργους ρόλους.

Δεν πιστεύω ότι και  Ευρωπαίοι αγνοούν ότι πολλές από τις απαιτήσεις του  δεν είναι εφαρμόσιμες, και δεν οδηγούν στην τόσο παρεξηγημένη ανάπτυξη. Οι περισσότερες  παραινέσεις και απαιτήσεις κυρίως στο συνταξιοδοτικό καταστρέφουν κάθε πτυχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας  με την υπέρ- φορολόγηση του εισοδήματος σε βαθμό πλήρους ακινητοποίησης πολλών επιστημόνων-επαγγελματιών  και μετατροπής τους σε οικονομικούς μετανάστες. Τους θυσιάζουμε και αυτούς στο βωμό του πελατειακού κράτους προκειμένου να μην θιγούν τα … δικά μας παιδιά. Αλλά τα ίδια δεν κάνανε και οι δικομματικές κυβερνήσεις του παρελθόντος;


Η Ελλάδα χρειάζεται νέο και καθαρό αέρα να αναπνεύσει.

ΝΚ